2024 SMMM Asgari Ücret Tarifesi Yayımlandı

 2024 YILI SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE 

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

9 Ocak 2024 SALI tarih ve 32424 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Not 1: Listenin 5. sayfasında 1.Grup İller hangileri? 2.Grup İller hangileri?... yazmaktadır. 

  • Önce 5. sayfadan yaşadığınız il/ilçenin hangi grupta olduğunu tespit edin. 
  • Sonra 1. sayfada İŞİN MAHİYETİ-DEFTER TUTMA sütununda yer alan defter tipini bulun. Örneğin Antalya'da 2 personeliyle birlikte kendi muayenehanesinde çalışan "Doktor" iseniz Serbest Meslek Kaz. Def. satırı bulacaksınız ve ardından Antalya için 1.Grup İller sütunundaki 1-3 işçili sütun ile kesişim noktasındaki 1.046 TL Aylık Ücreti bulacaksınız. Bu ücret, tarifeye göre, sizin defter tipinizdeki minumum aylık ücrettir. Bu tutarın üstünde de anlaşma yapılabilir.
  • SMMM; en düşük bu ücret üzerinden Serbest Meslek Makbuzu kesmek ve adınıza gider olarak kaydetmek zorunda. Maliye ya da Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası denetim yaptığında; tarifenin altında sözleşme hazırlandığını ya da serbest meslek makbuzu kesildiğini tespit ederse, vergi kaçırma ve haksız rekabet suçları tespit olunur..

Not 2: Bu aylık ücretin dışında bir de Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odalarınca; Aralık aylarında "Defter Tasdik ve Masraflara Katılım Bedeli" adı altında yıllık toplu bir ödeme alınması için "tavsiye" niteliğinde bir liste daha yayımlanır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz İlan Paketi

Yabancı Çalışanların Bildirimi